Hirdetés

Jön a Google TV!



|

Google az Intellel és a Sony-val együttműködve fejleszti a Google TV-t, ami a keresőóriás szolgáltatásait tenné elérhetővé - egyenesen a nappaliból.

Hirdetés

A készülő projektről a New York Times számolt be, de a forrását nem fedte fel.

 

A Google TV "termék" a cég Android mobil operációs rendszerét és alkalmazásait veszi alapul, és természetesen egy külön erre a célra gyártott tévékészüléket és set-top boxot is magába foglal - a hardverek lelkét az Intel Atom technológiája adja.

 

A kezelőfelületéről és vezérléséről nem sokat tudni, de a munkálatokban részt vesz például a Logitech is, s a cél az, hogy az alapvetően webes applikációkat ugyanolyan kényelmesen lehessen használni, mintha a számítógép előtt ülnénk. A forrás szerint a Google a Chrome böngésző egy teljesen új változatát készíti el az internetes tartalmak megjelenítésére.

 

 

google_tv.jpg
 

 

Bár a Google nem kommentálta az értesüléseket, a Wall Street Journal is hasonló információkat szerzett saját forrásától, így egyre bizonyosab, hogy a Google TV projekt nem kacsa.

 

A kezdeményezés már csak azért sem földtől elrugaszkodott, mert számos vállalat kezdte már el használni a televíziózással kapcsolatos eszközeiben az Androidot - például set-top boxokban vagy médialejátszókban, a MIPS Technologies architektúrájára alapozva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.