Hirdetés

Jön a havi 20 dolláros Chrome OS laptop



|

Ma kerülhet sor a hivatalos bejelentésre.

Hirdetés

Egy meg nem nevezett Google vezető szerint valószínűleg holnap kerül sor a Google új szolgáltatásának bejelentésére, melyet havi 20 dollárért kínálnak majd diákok számára. Ennek keretében Chrome OS alapú laptopot bérelhetnek és arról vehetik igénybe a tanulók a személyi és vállalati felhasználásra eddig is egyaránt elérhető Google Apps szolgáltatást. A Google Apps hasonló alkalmazásokat kínál, mint a Microsoft Office (e-mail, szövegszerkesztés, táblázatok, naptár és sok más irodai csoportmunka alkalmazás), csak felhő alapokon, egyszerűbb és böngészőben futtatható formában.

 

 

A Google Apps személyi használatra eddig ingyenes volt és vállalkozásoktól is csak évi 50 dollárt kért a cég használatáért. Ehhez az ajánlathoz csaphat a cég egy olcsó laptopot, melyen Chrome OS fut, így a bérlők egyben mindent megkapnak, ami munkájukhoz szükséges, csupán internet hozzáférésről kell gondoskodniuk. A diákszolgáltatás valószínűleg előfutára és próbaútja a vállalatok számára kidolgozott csomagnak. Ha a próbakör beválik, akkor egyben el is ülteti a felhő alapú csoportmunka iránti igényt a résztvevőkben, akik az iskolából kikerülve a munkahelyükön is ennek lehetőségét keresik majd.

 

„A kis- és középvállalkozások már dörömbölnek az ajtónkon, hogy valami hasonlóhoz juthassanak" - állítja a forrásban meg nem nevezett Google munkatárs.

 

A Chrome OS gyakorlatilag egy böngésző központú operációs rendszer, ami hozzáférést biztosít a Google felhő szolgáltatásaihoz, sőt, főként erre a célra szolgál. A vállalatok minimalizálhatják majd költségeiket az új, komplett szolgáltatással, hiszen az internet hozzáféréstől eltekintve másra (helyi hálózat, szerverek, IT személyzet) alig lesz szükségük.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.