Hirdetés

Jön a Transmeta Efficeon processzora



|

Hirdetés

A korábban Astro kódnéven emlegetett Efficeon a cég elmúlt kilenc hónapbeli helykeresését tükrözi, mondja a Transmeta marketing igazgatója, Michael DeNeffe.

Az Efficeon „azért jelent számunkra fontos lépést, mert egyesül benne a számítás összes alapeleme, így a kis fogyasztás és az alacsony hőtermelés”, fogalmaz a direktor. A feljavított teljesítmény pedig lehetővé teszi, hogy a termék új piacokra is betörjön - „persze továbbra is a legfontosabb a mainstream noteszgép piac marad”. A cég közlése szerint valódi részletekkel az elkövetkező hónapok során szolgálnak majd, pl. az októberi Microprocessor Forumon, ahol a cég főtechnológusa, Dave Ditzel tart előadást. Persze néhány fontos részletet már most is tudni lehet. Az Efficeon egy ciklus alatt nyolc utasítással képes többet végrehajtani, mint a jelenlegi Crusoe TM5800, így az alkalmazások 50, a multimédiás alkalmazások 80 százalékkal gyorsabban futnak rajta óraciklusonként.

Miután a lapkával a vékony és könnyű PC-k piacára készülnek betörni, bizonyos módosításokra volt szükség. Mivel ez a piaci szegmens nagyobb, mint az „ultrahordozható” gépek szegmense, ahol a Transmeta jelenleg működik, több szabványos komponensre volt szükség. Az Efficeon ugyanakkor jobb támogatást biztosít a grafikának is. A megfigyelők szerint ehhez most már csak megfelelő áron kell a lapkát kínálni, hogy sikeres legyen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.