Hirdetés

Jön a Windows 10 és a 8 terabájtos HDD-k - hírösszefoglaló



|

Menetrend szerint érkezik a Windows 10, a fogyasztói előzetese már januárban letölthető lehet - heti hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

Süllyed a Sony, tanácstalan az FBI

A Sonyn alaposan kifogtak a hackerek, az ügyben pedig azóta sem javult túl sok minden. Észak-Korea bár nyíltan támogatja a történteket, tagadja, hogy köze lenne az eseményekhez. Nem sokkal ezután a Sony dolgozóit és az alkalmazottak családtagjait levélben fenyegették meg a hackerek, ezután pedig az FBI is ellátogatott a Sonyhoz - a nyomozás mellett tanácsokat is próbáltak adni a kiszivárgott adatok kezelésével kapcsolatban. A legnagyobb igyekezete ellenére az FBI nem tudta kideríteni, hogy ki állhatott a támadások mögött, azt azonban megállapították, hogy a malware a netes védelmi rendszerek több mint 90 százalékát és az amerikai kormányt is kiütötte volna

 

Az amerikai kormány is megizzadt volna

 

Dübörög a Windows 10, közeledik az új előzetes

A Microsoft működésért felelős igazgatója, Kevin Turner szerint a menetrendnek megfelelően folytatódik a Windows 10 pályafutása. A rendszer legkésőbb a nyár végén, ősz elején jelenhet meg végleges formájában, a fogyasztói előzetese pedig a vártnál hamarabb is befuthat, és kis szerencsével már január 21-én letölthető lesz

 

Hétről-hétre közelebb

 

Jönnek a 8 terabájtos HDD-k

Felhasználótól függően egy PC-be általában több mint elég egy 1 vagy egy 2 terabájtos merevlemez, ami a mai napig nagynak tűnik. A fejlesztések azonban nem álltak le, ennek hála pedig érkezik a Seagate első 8 terabájtos kapacitású HDD-je. Természetesen ezt nem egy rendszer alá találták ki - arra ott vannak az SSD-k -, de adattárolásra és archiválásra tökéletes lehet a monstrum. 

 

Fér rá bőven

 

Mindent megváltoztat az AMD Catalyst Omega drivere

Végre megérkezett az AMD legújabb drivere, a Radeon HD 5000-es és újabb videokártyákhoz telepíthető Catalyst Omega (14.12). A legnagyobb újdonságok közé sorolható a teljesítménynövekedés bizonyos játékok alatt, az általános hibajavítások, a bekapcsolt FreeSync, a "virtuális szuperfelbontás", az OpenGL ES 3.0 és az OpenCL 2.0 natív támogatása, a hatékonyabb Dual Graphics (Crossfire) feldolgozás, valamint a szebb kép a videók lejátszásakor. 

 

AMD

 

Itt az egyik kedvenc SSD-nk utódja

A Samsung 840 Evo hosszú ideje az egyik legjobb ár-érték arányú SSD a piacon, így nem meglepő, hogy a fogyasztók kedvencei közé tartozik. A Samsung most végre elhozta az utódját, a 3D V-NAND lapkákat alkalmazó 850 Evo sorozatot. 120, 250, 500 és 1000 gigabájtos modellek lesznek a szériában, a szekvenciális írási és olvasási sebesség mindegyiknél több, mint 500 MB/s. Az SSD-k 5 év garanciával lesznek megvehetőek, 100, 150, 270 és 500 dollárért. 

 

Nagyszerű választás a 850 Evo

 

Szerintetek ki áll a Sony elleni támadások mögött? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.