Hirdetés

Jön az Android 5.1, menekül az Apple - hírösszefoglaló



|

Lelőtte az orosz webáruházát az Apple - az Android 5.1-ben nem sok újdonság lesz - heti hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

Közeleg az Android 5.1

Bár a Lollipop a legtöbb készülékre még meg sem érkezett, a Google úgy néz ki, hamarosan kiadja az 5.1-es frissítést. A webóriás részéről nem teljesen megszokott az ilyen korai frissítés, azonban az 5.1-es csomag igazából csak hibajavításokat tartalmaz, a felhasználók számára észrevehető "újdonság" csak egy elem van, ez pedig az 5.0-ból kimaradt néma üzemmód. 

Miközben a Google már az 5.1-en dolgozik, addig a legtöbb gyártó komoly, de szokásos késésben van a Lollipoppal - a Samsung a Galaxy Note 4-re például csak február környékén adja ki az 5.0.1-et. 

 

Még csak kevesen örülhetnek a Lollipopnak

 

Folytatódik a Sony szenvedése

A Sony hihetetlen mennyiségű információt, bizalmas adatot és pénzt bukik - ráadásul a történetük folytatódik -, de "legalább" állandóan a hírek középpontjában vannak. A héten először az derült ki, hogy már a támadás előtt is teljes mértékben tisztában voltak vele, hogy sebezhetőek. A gond közepén aztán perekkel kezdték el fenyegetni a hírügynökségeket, amennyiben azok nem hajlandóak minden tőlük kiszivárgott anyagot törölni. A saját dolgozóikat is "ijesztgették" kicsit, ugyanis a jelenlegi és korábbi alkalmazottaknak többek között a banki adatait is ellopták, és várhatóan használják a hackerek.

Ezután újabb feketeleveses-kondérok borultak rájuk. Kiderült, hogy a Spectre, az új James Bond-film forgatókönyve is kiszivárgott, spoilerekkel együtt. Terrorfenyegetések miatt pedig a mozik úgy döntöttek, nem hajlandóak leadni a The Interview című filmjüket, amiben végül megölnék Észak-Korea vezérét. A Sony úgy döntött, akkor inkább semmilyen formában nem adja ki a filmet - pedig az amerikai külügyminisztériumnak nem volt baja vele

 

Nem látjuk a mozikban

 

Menekül az oroszoktól az Apple

A rubel akkora mélyrepülésben van, hogy az Apple úgy döntött, nem várja meg, amíg a kétségbeesett oroszok kifosztják. Az elmúlt egy évben a rubel értéke a dollárral szemben körülbelül a felére csökkent, emiatt pedig az oroszok műszaki cikkekre és autókra költik a pénzüket, mielőtt az még kevesebbet érne - persze ez a hirtelen nagy kereslet a gyártóknak most annyira nem kedvez. Az Apple ugyan lelőtte az orosz webáruházát, de jó hír, hogy egy külsős cégnek hála 30 000 dollárért már a gyémántokba burkolt Apple Watch is előrendelhető

 

Műszaki termékekbe fektetnék a gyenge rubelt az oroszok

 

Alig keres pénzt a Xiaomi

Az Apple mindig is óriási nyereséggel dolgozott, mindezt pedig jól mutatja a készülékeik magas vételára és a fényes üzleti eredmények. Ezzel szemben a Xiaomi és társai inkább lemondtak a nagy nyereségről, cserébe a gyors piacszerzésért. A konkrét számadatok viszont igen meglepőek. Tavaly az Apple 28,7, a Samsung 18,7, míg a Xiaomi csak 1,8 százalékos haszonkulccsal dolgozott - természetesen a kínai cég a hatalmas árbevételéhez képest alig ért el profitot.  

 

Jól megy a szekér, de kevés a nyereség

 

Villámgyors LG okostévék

A 2015-ös CES tévéfronton is sok újdonságot hoz majd, néhány gyártó azonban már most meglepetésekkel áll elő. Az LG például hamarosan kiadja az okostévéin futó webOS 2.0-ás verzióját, ami az eddiginél 60 százalékkal gyorsabb betöltést és 70 százalékkal gyorsabb YouTube-ra váltást ígér a felhasználóknak. 

 

Még okosabbak lesznek az LG tévéi

 

Szerintetek jó stratégiát választott a Xiaomi?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.