Hirdetés

Jönnek a transzfomer PC-k?



|

Hirdetés

Persze ez így túl jól hangzik, és hát sajnos nem is teljes mértékben igaz, hiszen ebben az esetben arról van szó, hogy a Compaq olyan új notebookokat tervez piacra dobni, melyek könnyedén átalakíthatóak lesznek majd asztali számítógépekké, mindenesetre a reklámszlogen valószínűleg sok felhasználót becsábít majd egy-egy Compaq kereskedésbe.

A Compaq cég képviselői a napokban hét olyan új számítógépet mutattak be, melyek úgynevezett transzformer PC-k, vagyis a kis hordozható számítógépekből pillanatok alatt az asztali számítógépekhez hasonló PC-k alakíthatóak ki. Az újfajta Compaq számítógépek 15 colos LCD monitorral rendelkeznek, valamint a vezeték nélküli egér és billentyűzet villámgyorsan kikapható az eredetileg notebook kinézetű szerkezetből. A dologhoz hozzátartozik, hogy a Compaq vezetői egyelőre még nem döntöttek azügyben, hogy az új transzformer számítógépek sorozatgyártásba kerüljenek-e, mindenesetre a napokban a sajtó és a különböző partnercégek számára megtartott bemutató alapján a Compaq szakemberei megpróbálták feltérképezni, hogy vajon milyen fogadtatásra találnának egy esetleges sorozatgyártás esetén ezek az újfajta számítógépek.

Az új transzfomer PC-kkel a Compaqnak az a szándéka, hogy valami teljesen újat dobjon piacra az egyre unalmasabbá váló notebook-piacon. A Compaq egyébként nagyon komoly múlttal rendelkezik ebben a piaci szegmensben, hiszen gondoljunk csak vissza arra, hogy ez a cég volt az, mely az első IBM kompatibilis hordozható számítógépekkel megjelent a piacon, mégpedig már 1982-ben.

A Compaq egy másik merőben újfajta terméke a már jó ideje beharangozott Tablet PC lesz, mely köztudottan a szoftveróriás Microsoft cég első emberének, Bill Gates-nek a "mániája". Gates az elmúlt évben megrendezett Comdex számítástechnikai kiállításon mutatta be először a Tablet PC-t, melyet a Compaq cég fog majd gyártani, a Microsoft pedig Windows XP operációs rendszerrel látja majd el az újfajta hordozható számítógépet, melynek sorozatgyártása valamikor a jövő év folyamán indul be. A Tablet PC-re a felhasználók egy speciális ceruza segítségével akár kézírással is írhatnak majd, de az eszköznek állítólag lesz egy kis kihúzható billentyűzete is.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.