Hirdetés

Jövőre jön a .mobi domain



|

Hirdetés

A vállalatot olyan nagyágyúk hozták létre, mint a Microsoft, a Nemzetközi GSM Szövetség, a Vodafone és mások. Közleményük szerint megszületett a szerződés köztük és az ICANN (többek között az internetes domainekkel foglalkozó nemzetközi szervezet) között az új domaintípus jövő évi bevezetéséről.

Mint azt Rick Fant, a mTLD igazgatótanácsának tagja elmondta, a .mobi domainekkel azokat az oldalakat szeretnék összefogni, amelyek leginkább mobil eszközökről, mobiltelefonokról elérhetőek. "Azt a helyzetet próbáljuk megoldani, mely szerint a legtöbb átlagos mobiltelefon vagy mobil eszköz tulajdonosnak már van mobil internet elérése, de nem ismeri vagy nem szereti használni." - mondta.

Terveik szerint a .mobi domaintípus egyértelműsíti a felhasználó számára, hogy a keresett oldal tökéletesen működik mobil készülékén. Akár az is megoldható lenne, hogy a numerikus billentyűzeten történő, nem túl kényelmes böngészést segítendő, a .mobi kiterjesztést automatikusan a beírt webcím mögé illesztenék a készülékek.

Az ilyen domain alá tartozó oldalaknak ezen kívül képeseknek kell lenniük kis sávszélességen is működni, valamint egyértelműen előre kell jelezniük a korhatáros tartalmat. A .mobi domainek tervezett ára 15 euró körül várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.