Hirdetés

Jövőre negyedszer: Imagine Cup



|

Hirdetés

A redmondi szoftvercég a jövő évben immár negyedik alkalommal hirdeti meg Imagine Cup elnevezésű nemzetközi versenyét, amelynek célja, hogy segítsen a diákoknak ötleteik kifejlesztésében, alkalmat teremtsen tudásuk megmérettetésére. A 2006-os versenyre összesen hat — egy offline és öt online — kategóriában nevezhetnek a hallgatók, a legjobbak pedig eljuthatnak Indiába, az Imagine Cup 2006 döntőjére.

A 2003-ban indult Imagine Cup a 2005-ös évre a világ egyik legnagyobb, diákoknak szóló technológiai versenyévé nőtte ki magát. A megmérettetésen összesen 92 ország, közel 17 ezer diákja vett részt. A 2005-ös verseny sikereket hozott a magyar versenyzők számára, ugyanis Csóka Endre, az ELTE másodéves hallgatója, Európából egyedüliként, a második legmagasabb pontszámmal bejutott az algoritmus verseny Japánban rendezett döntőjére.

Az idei Imagine Cup-ra a következő kategóriákban nevezhetnek az érdeklődők:

1. Szoftverfejlesztés
2. Algoritmus
3. Rövidfilm
4. Információs technológia (IT)
5. Project Hoshimi
6. Grafikai tervezés

A verseny szabályai és feltételei a http://www.microsoft.hu/imaginecup2006 oldalon találhatók meg. Az egyes kategóriák határideje egymástól eltér, erről a verseny honlapján található bővebb információ.

A szoftverfejlesztés kategória magyar fordulójának jelentkezési határideje 2006. január 31. Az intézményi döntők februárban és márciusban lesznek, a pontos időpontot a weboldalon és e-mailben teszik közzé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.