Hirdetés

Julian Assange elhagyja Ecuador londoni követségét



|

A WikiLeaks-alapító egészségügyi problémákkal küzd, de nem ezért döntött így.

Hirdetés

Julian Assange hétfőn bejelentette, hogy „hamarosan” elhagyja Ecuador londoni követségét, de „nem abból az okból, amit a Murdoch-sajtóbirodalom emleget.” Korábban több olyan hír is napvilágot látott, amelyek szerint a 43 éves ausztrál aktivista súlyos szív- és tüdőpanaszokkal küzd.

Hirdetés

Assange két éve él a dél-amerikai ország nagy-britanniai külképviseletén. A WikiLeaks alapítója 2012-ben kért politikai menedékjogot Ecuadortól, miután a svéd ügyészség a kiadatását kérte: szexuális zaklatás gyanújával akarják kihallgatni Stockholmban.

Assange attól tart, hogy kiadatása esetén a svédek haladéktalanul „továbbadnák” az Egyesült Államoknak, ahol szigorúan titkos dokumentumok kiszivárogtatása miatt indulhat ellene eljárás. Ha kiteszi a lábát a követségről, valószínűleg azonnal letartóztatják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.