Hirdetés

Júniusban indul a OneCare



|

Hirdetés

A november óta ingyenesen tesztelhető termék 49,95 dolláros évi előfizetési díjért három Windows XP-s számítógépen lesz használható.

A vírusirtót, kémprogramszűrőt, finomhangolási és biztonsági mentést készítő tulajdonságokat egyesítő szolgáltatás egyszerűbbé teszi az otthoni felhasználók számára, hogy gépüket biztonságban tudhassák. "Minden fontos dolgot egyesítettünk egy rendkívül egyszerű, tökéletesen egyértelmű felhasználói felületben", mondta Brian Hall termékmenedzser. Elemzők szerint ez az integrált megoldás kiválthatja a külön megvásárolható antivírus és más biztonsági szoftvereket.

Tavaly júliusban 20 ezer kiválasztott tesztelő vethetett első pillantást az akkor még fejlesztés alatt álló termékre. Négy hónapnyi zárt tesztelés után a bétaprogram novemberben nyílttá vált, így bárki részt vehetett benne, aki ki szerette volna próbálni a OneCare-t. Hall szerint jelenleg több százezren bétatesztelik a szolgáltatást.

A hónap végén várható kódfrissítés már tartalmazni fogja a Windows Defender kémprogramok elleni védelmet is. Ez lesz az utolsó fő biztonsági komponens, amely beépítésre kerül a OneCare szolgáltatáskészletébe a júniusi hivatalos indulás előtt.

"A OneCare és az ehhez hasonló kombinált szolgáltatáscsomagok jó esélyekkel indulnak az otthoni felhasználókat célzó biztonsági szoftverek évi 15 milliárd dollárt termő piacán", mondta Andrew Jaquith a Yankee Group Research piackutató cég vezető elemzője.

A nagyobb biztonságtechnikai cégek nagyon is odafigyelnek a OneCare-re. A Symantec épp a múlt héten jelentette be, hogy "Genesis" kódnéven fejleszti a OneCare versenytársát, amelyet szeptemberben tervez piacra dobni, s amely szintén tartalmaz majd vírusvédelmet, kémprogramszűrőt, rendszerhangoló, valamint biztonsági mentést és visszaállítást végző szolgáltatásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.