Hirdetés

Júniusig ingyen védi mobilunkat a Trend Micro



|

Hirdetés

A cég a "Trend Micro Mobile Security Version 1.0" névre hallgató termékét hétfőn fogja megjelentetni, és az úgynevezett "intelligens telefonok" tulajdonosai 2005 júniusáig tölthetik le és használhatják ingyenesen. A szoftver véd többek között a "Skulls" trójai és a "Cabir" féreg ellen, valamint képes az SMS (Short Message Service) spam kiszűrésére is. A cég azt reméli, hogy az ünnepek alatt rengeteg új ügyfelet szerez majd magának, akik ajándékként veszik, vagy kapják a legújabb készülékeket, amelyekre 2005. június 30-áig ingyenesen telepíthető a Trend Micro megoldása. A termék - a többi ismert vírusirtó programhoz hasonlóan - valós időben védi a telefonokat a támadások ellen, és a felhasználóknak lehetőségük van a memóriakártyák tartalmának ellenőrzésére is. A szoftver frissítéséhez szükséges szignatúrákat GPRS (General Packet Radio Service), valamint vezeték-nélküli hálózat segítségével lehet telepíteni, de alternatív megoldásként használható a Microsoft Activesync-je is.

A Trend Micro új védelmi rendszere a Windows Mobile 2003 és a Symbian OS v.7.0 operációs rendszereket futtató készülékeket támogatja, de már elérhető a szoftver Windows Mobile rendszerű, Motorola MPx200, O2 XPhone, valamint az Orange SA SPV C500 készülékekre íródott verziója is. A Symbian rendszerű mobiltelefon tulajdonosoknak türelemmel kell lenniük még egy kis ideig:a többek között a Sony Ericsson P800, P900 és P910-et, valamint a Motorola A920, A925 és A1000-t támogató csomag várhatóan 2005 januárjában fog megjelenni - csakúgy, mint a Windows Mobile 2003 for Pocket PC-Phone Edition operációs rendszert futtató PDA-k és telefonok védelme. A termék 1.0-s szériája júniusban fog lejárni, amikor a cég elérhetővé tesz majd egy tűzfalat és titkosítási lehetőségeket is tartalmazó frissítést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.