Hirdetés

Júniustól olcsóbban mobilozhatunk



|

Hirdetés

Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) úgy véli, a határozat szerint a három szolgáltató által alkalmazott végződtetési díjak - a határozat kihirdetését követő 120 nap után - legfeljebb 20 százalékos mértékben térhetnek el egymástól. Jelenleg (2004. július 15. óta) a T-Mobile hálózatában a végződtetési díj csúcsidőben 37 Ft/perc, csúcsidőn kívül pedig 20.5 Ft perc. A végződtetési díj a Pannon GSM hálózatában 41-, illetve 21 Ft/perc, míg a Vodafone hálózatában a csúcsidejű díj 46.15 Ft/perc, a csúcsidőn kívüli pedig 30.15 Ft/perc.

Az NHHT mindhárom magyarországi GSM szolgáltatót - a Pannon GSM Rt.-t, a T-Mobile Magyarország Rt.-t és a Vodafone Magyarország Rt.-t is - jelentős piaci erejű szolgáltatóként azonosította. A Tanács a három szolgáltatóra azonos kötelezettségeket rótt ki, így többek között az "egyenlő elbánást", a "számviteli szétválasztást", valamint "költségalapúságot és a díjak ellenőrizhetőségét".

A "költségalapúság és a díjak ellenőrizhetősége" kötelezettség szerint a három szolgáltatónak az LRIC költségszámítási modell szerint költségalapú végződtetési díjakat kell kialakítani és ezeket a határozat megjelenését követően 60 napon belül az NHHT elé kell terjeszteni jóváhagyásra. Amennyiben az így meghatározott díjak a 2004. december 31-i átlagdíjakhoz képest 10 százaléknál nagyobb csökkentést eredményeznének, akkor a Tanács 10 százalékos csökkentést ír elő, és a költségalapú díjak bevezetését hosszabb idő alatt követelné meg. Az NHHT határozata szerint ugyanakkor a három szolgáltató elfogadott végződtetési díjai között a különbség nem lehet ezután nagyobb, mint 20 százalék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.