Hirdetés

Kalifornia védeni próbálja a netező tiniket



|

A fiataloknak 2015-től részben joguk lesz töröltetniük a netes nyomaikat.

Hirdetés

A tinédzserkor meglehetősen viharos a többségnél, az internet pedig nem felejt. Az SFGate portál néhány napos beszámolója alapján Kalifornia állam kormányzója kedden aláírt egy 2015-ben életbe lépő törvényt, amely lehetőséget ad az állam tinijei számára a saját maguk által megosztott online tartalmak és aktivitások eltüntetésére, még ha a használt portál nem is ad közvetlen lehetőséget a törlésre.

Hirdetés


Ettől függetlenül a törvény csupán apró előrelépésnek nevezhető, ugyanis ha egy publikusan megosztott kínos fotót valaki letölt és elérhetővé tesz egy másik felületen, az ellen nem tehetnek semmit az érintett fiatalok. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, mikor egy keresőmotor beindexeli és gyorsítótárazza a képet.


A törvény egyik legfeltűnőbb probléma, hogy kizárólag 18 éves korig lehet hivatkozni rá, a kérdéses életkor felett nem lehet ezt használva eltüntetni a megbánt tinédzserkori fotókat. Ezen felül a jogszabály nem kötelezi a vállalatokat az adatok végleges törlésére sem, csupán elrejteni lesznek kötelesek azokat.


Az új típusú probléma kezelésének legjobb módja továbbra is a megelőzés, a szülők mellett az osztályfőnököknek is muszáj rászánniuk némi időt a fiatalok kikupálására.


(A kép forrása: Angie Linder / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.