Hirdetés

Kalózkodási rekordot döntött a Trónok harca



|

A torrentes világ legkeresettebb anyaga volt a Trónok harca szezonfináléja: Hollywood hisztériás jogvédőivel szemben az HBO és a show készítői mégsem keseregnek, sőt, örülnek a kalózoknak.

Hirdetés

Kegyetlen világot teremtettek a jogvédő szervezetek, amelyek célja, hogy miközben állítólag megvédik mások érdekeit, addig akár súlyosan elítélendő módszerekkel is képesek kifacsarni komolytalan dolgok miatt embereket az utolsó fillérig. Ugyancsak kegyetlen a George R. R. Martin által alkotott A tűz és jég dala című regénysorozat, illetve ennek filmes feldolgozása, az HBO Trónok harca című sorozata. 

A két világ most részben találkozott. A Trónok harca angol változatának szezonfináléja olyannyira népszerű volt, hogy a kalózok valaha volt legkedveltebb alkotása lett. A bittorrentes rekord azt jelentette, hogy több mint 170 000 ember osztotta meg egyszerre az utolsó epizódot. Egyetlen nap alatt több mint 1 millió felhasználó töltötte le a záróepizódot, ennek pedig a közelébe sem ért eddig egyetlen sorozat sem. Ennek már csak a gondolata is biztos, hogy agyvérzést okoz Hollywood számára. 

 

 

Természetesen a Trónok harcát több milliószor letöltötték az utóbbi hetekben, azonban a rekord annak köszönhető, hogy soha ennyi ember nem osztotta meg még ugyanazt a fájlt a torrentezés történelmében. Az epizód végét követően persze pár órán belül elérhető volt az anyag a torrentoldalakon, az érdeklődés pedig akkora volt, hogy az előző rekordot hamar félresöpörte. Az előző egyébként szintén a Trónok harca sorozathoz fűződött. 

Az egy másodperc alatt aktív felhasználók maximális száma a statisztikák szerint 171 572 volt, amelyből 128 686 feltöltő és 42 886 letöltő volt. A letöltések száma persze egyre csak emelkedik, várhatóan összességében több mint 5 millióra. Ezzel minden bizonnyal az idei évben is a Trónok harca lesz a kalózok kedvence. 

 

 

A sorozat angol nyelvű kiadását a legtöbben Ausztráliából töltik, de szerte a világon nagy az érdeklődés. Ausztrália azért volt érdekes, mert a legkisebb lakossággal rendelkezik a kalózkodók élbolyában. Az amerikaiak politikusai meg is ragadták az alkalmat a panaszkodásra arról, hogy az ausztrál emberek egyszerűen tolvajok. A helyzetet eközben tovább rontja, hogy a helyi műsorszolgáltató inkább kivonulóban van, mintsem bővítéseket hajtana végre. 

A kalózkodás mértéke Amerikában is óriási, ami részben az HBO-nak is köszönhető. Mivel a csatorna mindenáron exkluzív műsorként akarja megtartani a sorozatot, ezért senkinek nem sikerült beleszólnia, még a Netflixnek sem a terjesztésbe. 

 

 

Az HBO-t ugyanakkor Hollywood hisztériás jogvédőivel szemben nem sokkolják a kalózok. Michael Lombardo, az HBO programigazgatója például úgy véli, hogy a kalózkodás valójában egy bók, és nem befolyásolja rossz értelemben a DVD-k eladásait sem. 

Szintén nem aggasztják a letöltések a sorozat rendezőjét, David Petrarcát: szerinte több jót tesznek a kalózok, mint rosszat, ugyanis nélkülük nem lenne ekkora érdeklődés a mű iránt, ez pedig egyenlő a sikerrel. 

Az évadonként 55 millió dollárba kerülő Trónok harca természetesen jövőre is folytatódik, várhatóan 2014. tavaszán, újabb kalózrekordokkal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.