Hirdetés

Kalózok, örvendjetek!



|

Mégsem zár be a Pirate Bay.

Hirdetés

Nemhogy nem zár be, a portál működtetői azon is gondolkodnak, hogy rágalmazásért beperelik az ügyben érintett svéd rendőrtisztet. A site blogjára kikerült rövid bejegyzésben ugyanis azt olvashatjuk, hogy a Pirate Bay mégsincs felsorolva a listán, melyet Internet-szolgáltatók kaptak hét elején és amely gyermekpornó terjesztésével gyanúsított oldalakat sorol fel.


Az eset körülményei amúgy is furcsák: a svéd rendőrség meg sem próbálta felvenni a kapcsolatot a Pirate Bay üzemeltetőivel, meg sem kíséreltek adatokat gyűjteni az alapos gyanúhoz.


A blogon a következőt olvashatjuk: „Azt állítják, sikeres a munkájuk, mellyel a gyerekpornótól tisztítják meg az Internetet. Rá szeretnénk mutatni, hogy a mai napig egyetlen arra utaló jelet sem mutattak nekünk, hogy oldalunkon hasonló tartalmakat lehetne találni, illetve a kiszűrt forgalomról nem bizonyították be, hogy gyerekpornót tartalmazna.”

 

 

pirate_flag.png

 


Hogy ki a legvalószínűbb felelős a Pirate Bay ellen folyó hajtóvadászatért, arról is ejtenek egy-két keresetlen szót a svéd kalózok. Megemlítik Stefan Kronquist nevét, az IT-bűnözési osztály vezetőjét, az Antipiracy csoportokat, illetve Thomas Bodströmről, a volt igazságügyminiszterről is beszélnek.


Összeesküvés-elméletekkel a PC World Online nem foglalkozik (legalábbis hivatalosan nem), így a további elemzést a Pirate Bay üzemeltetőire hagyjuk, egyvalami azonban biztos: igen befolyásos emberek látnák nagyon szívesen örökre bezárva az oldalt – egyelőre igyekezetüket nem koronázta siker. Sőt, egy lépéssel tovább is megy Brokep és csapata: azon gondolkodnak, hogy rágalmazásért beperelik az ügyért felelős rendőrtisztet.


Győztes egyelőre nincs, a meccs folytatódik, de a kalózok úgy tűnik, lépéselőnybe kerülhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.