Hirdetés

Kalózokat fogtak Budapesten



|

Hirdetés

Egy Hungária körúthoz közeli kis utcában, egy bérház udvarában modern kalózok szállása lapult. Egy meg nem nevezett forrásból kapott fülest követően a rendőrség "bűncselekmény elkövetése közben" érte tetten a 33 éves H. Attilát és 23 éves társát, T. Nikolettet. A belső udvar melléképületében csaknem 5100 illegálisan másolt CD-t és DVD-t találtak.

Az "üzem" már régóta működhetett, és kiterjedt infrastruktúrával rendelkezett. A filmeket, játékokat és zenéket összesen hat számítógépen sokszorosították, és nyomtatóból is hat állt rendelkezésre, melyek segítségével a borítókon kívül a lemezek felületére is az eredetivel közel azonos minőségű grafikákat nyomtatták. Az elkészült CD-ket általában piacokon próbálták értékesíteni.

A VIII. kerületi kapitányságon szerzői jogsértés gyanújával folyik a nyomozás a két vádlottal szemben, egyelőre annak kiderítése folyik, pontosan hány film-, zene- és játékkiadó "károsult" az ügyben, és mi lehet az okozott kár összértéke.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.