Hirdetés

Karácsonyi sztrájkot tartanak az Amazon német dolgozói



|

A fizetések miatt a Verdi ismét sztrájkot hirdetett.

Hirdetés

Az Amazon német raktáraiban a dolgozók ismét sztrájkba kezdtek, ugyanis a Verdi erre intézett felhívást hétfőn. Az ok még mindig az, hogy nem elégedettek a fizetésekkel és a körülményekkel. 

Hirdetés

A Verdi szerint kilencből hat raktárban csatlakoztak a sztrájkhoz a dolgozók, amit négy helyen egészen december 24-ig folytatnak. 

Németország az Amazon második legnagyobb piaca Amerika után, 10 000 dolgozóval és több mint 10 000 szezonális alkalmazottal. 

A Verdi több száz sztrájkolót említ és vár, az Amazon egyik szóvivője szerint azonban csak alacsony arányban jellemző a sztrájk. 

Az Amazon szerint a történtektől függetlenül minden vásárló időben kapja meg a rendeléseit, ami többek között a 29 európai raktárnak is köszönhető. 

A Verdi 2013 augusztusa óta szervez sztrájkokat az Amazonnál: magasabb fizetést akarnak, és azt, hogy kereskedelmi dolgozóként kezeljék őket. Az Amazon mindezt elutasította korábban, és logisztikai alkalmazottakként tekint az embereire. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.