Hirdetés

Karácsonyi trójai fertőz - mire kell figyelni?



|

A Spamnost trójai karácsony előtti vásárlási akciókkal kapcsolatos, kéretlen elektronikus leveleket terjeszt a fertőzött számítógépekről.

Hirdetés

A Spamnost trójai a spammereket segíti abban, hogy a megfertőzött számítógépekről nagy mennyiségben küldi szét a nemkívánatos küldeményeket. A trójai ezúttal elsősorban nem a helyi számítógépeken található e-mail címek alapján szórja szét a nagyvilágba a levélszemetet, hanem a terjesztői által fenntartott szerverekhez kapcsolódik, amelyekről minden spammeléshez szükséges információt beszerez. Így a levelek címzettjeinek listáját, tárgyát és üzenetét is távoli kiszolgálókról letöltött adatok alapján állítja össze.

Az Isidor Biztonsági Központ szerint a Spamnost semmiféle olyan módosítást nem végez a rendszereken, amelyek felhívhatnák a felhasználók figyelmét arra, hogy a számítógépük a háttérben ontja magából a spameket. Honnan tudhatjuk, hogy baj van? A Computerworld cikkéből kiderül.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.