Hirdetés

Karácsonyra cenzúrát adnak Indiában



|

Most épp 22 cégnek kell gyomlálnia weboldalát.

Hirdetés

Szombaton 22 internetes vállalkozást utasított Delphi bírósága úgynevezett vallásellenes és közösségellenes tartalmak eltávoltására.

 

Az ország kommunikációért és IT-ért felelős minisztere, Kapi Sibal már egy ideje foglalkozik az internetes tartalmak minőségének és korlátozásának kérdésével. A miniszter már felhívta a tartalomszolgáltató cégek figyelmét, hogy fejlesszenek ki olyan keretrendszert, mely lehetőséget ad az online tartalom cenzúrázására. A vállalatoknak február 6-ig van idejük, hogy részletezzék a bíróság számára, hogy milyen intézkedéseket tettek a megfelelőség kiépítésének érdekében.

 

Sibal miniszter kifejtette, hogy felhvását ugyan sokan úgy értették, hogy még a tartalmak megjelenés előtti cenzúrázását oldják meg a vállalkozások, de ő nem erre gondolt. A gyakorlatilag lehetetlen pre-filtering helyett a kifogásolható tartalmak utólagos eltávolításának lehetőségére kell, hogy keretrendszert vezessenek be a szolgáltatók.

 

 

 

 

India törvényei arra kötelezik az internetes tartalom szolgáltatókat (és az internet illetve tárhely szolgáltatókat is), hogy a kérdésesnek ítélt tartalmakat 36 órán beüll távolítsák el. Erre a felhasználói szerződések is kitérnek. Sibal szerint az eddigi gyakorlat szerint sok szolgáltató nem járt el gondosan ez ügyben és nem szedték le a bíróság által jelölt tartalmakat illetve nem adták ki a vétkes felhasználók adatait. Magánszemélyek ugyanis kérhettek az eltávoításra végzést, ám a per folyása alatt, az ítélethozatalig a tartalom maradt.

 

Az új szombati rendelkezés most annyiban jelent változást, hogy már a per megkezdésekor el kell távolítani az akkor még nem bizonyítottan megkérdőjelezhető tartalmakat. A z ügyben konkrétan érintett a Facebook és a Google is. Egyelőre a Google kommentálta az eseményeket, a cég természetesen aláveti magát a hatályos brósági rendelkezéseknek, ugyanakkor ebben az ügyben még nem juttatták el hozzájuk az ítélet részleteit.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.