Hirdetés

Kart-karba öltve? Nokia és Ericsson



|

Hirdetés

A Nokia csomagban található Bluetooth vezeték nélküli technológia révén a Nokia 6210-es telefon GSM modemként működve képes csatlakozni egy 10 méteren belül található laptop számítógéphez. A Nokia Bluetooth-szal ellátott csatlakozási csomagjával a Nokia 6210-es még sokoldalúbb kommunikációs eszközzé válik. A csomag a Nokia 6210-es 43,2 kb/s, nagysebességű adatátviteli képességét kiegészítve e-mailek letöltését, az internet böngészését és faxok küldését is lehetővé teszi. A csomag segítségével összhangba hozható a kompatibilis PC irodai alkalmazásokon és a Nokia 6210-esen tárolt határidőnapló és címlista is. A Nokia Connectivity Pack az európai és az ázsiai piacokon 2001 első negyedévében jelenik meg.

A Nokia Connectivity Pack a Nokia 6210-es számára egy Bluetooth technológiával ellátott akkumulátort, valamint egy PC-kártya adapterrel ellátott Bluetooth kártyát tartalmaz. A Nokia 6210-es jelenlegi felhasználói egy szoftver-upgrade (továbbfejlesztés) révén tehetik készüléküket kompatibilissé a Nokia Bluetooth akkumulátor számára. A Nokia 6210-es Bluetooth csatlakozását elősegítő telefon-akkumulátor fóliacsomagolásban külön is megvásárolható lesz. Az akkumulátor súlya 52 gramm, és a hálózati feltételektôl függően 2-4 órás beszélgetést tesz lehetővé, készenléti ideje pedig 45-170 óra. Az adatforgalmat 1 óra 40 percen át biztosítja.

A tízéves Ericsson Magyarország jubileumi évében több mint 43 milliárd forintos ? forgalomat bonyolított le. A forgalom összetevői: a vezetékes és vezeték nélküli rendszerek, szoftverek, mobilkészülékek szállítása.
Az Ericsson WAP-készülékei 2000 második negyedévétől kaphatók voltak Magyarországon, a mobilkészülékek régiós irodája kibővült és jelenleg Közép- és kelet-európai központként is működik. Az első GPRS tesztrendszer megkezdte működését, ezzel párhuzamosan pedig elkezdődött az első hazai Ericsson GPRS rendszer szállítása Az Internet Protokoll alapú telefonrendszerekre építve elindult az elektronikus kereskedelemben, valamint a mobil hálózatokon keresztül elérhető adat-orientált szolgáltatások felé. A cég 2001-es tervei között szerepel, hogy az Ericssonnal összefüggésben a piac és a szakma a WAP- és Bluetooth technológiáról, a hozzájuk tartozó termékekről, a GPRS-ről és az UMTS-ről fog beszélni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.