Hirdetés

Kártérítésre kötelezték a Microsoftot



|

Hirdetés

Az SPX képviselői szerint a cég Imagexpo leányvállalata tavaly októberben perelte be a Microsoftot, miután egyik szabadalma engedély nélkül lett felhasználva a Microsoft NetMeeting konferencia szoftverében. A szabadalom a valós idejű konferenciaszolgáltatással kapcsolatos. Az SPX szerint a bíróság igazoltnak látta, hogy a Microsoft tudatosan sértette meg a szabadalmi jogot, ezért kell kártérítést fizetnie - de a bíróság az ügy egyéb vetületeiről is dönt, ami befolyásolja a végösszeget.

„Csalódottan vettük tudomásul az ítéletet, és továbbra is szilárd meggyőződésünk, hogy semmilyen szabadalmat nem sértettünk”, hiszen a Imagexpo és a Microsoft kérdéses technológiája „eléggé eltérő”, fogalmazott a Microsoft szóvivője, Stacey Drake. Az mindenesetre tény, hogy a NetMeeting csomagból eltűnt a Whiteboard funkció - amely a NetMeeting 3-as verziójában jelent meg - bár ennek állítólag „semmi köze” a pénteken született ítélethez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.