Hirdetés

Kártevőnek nézte a Google Chrome-ot a Microsoft biztonsági programja



|

A Microsoft és a Google is javította a sokak számára kellemetlenséget okozó hibát.

Hirdetés

Pénteken kezdődött a Google Chrome böngészőjének és a Microsoft Security Essentials biztonsági szoftverének a "rossz" kapcsolata. A redmondiak biztonsági programja ugyanis PWS:Win32/Zbot kóddal kártevőként ismerte fel a Chrome-ot, majd eltávolította azt. Az eset számos felhasználót érintett kellemetlenül.

 

A Microsoft észrevette a hibát, amelynek keretében a Chrome előbb blokkolva, majd eltávolítva lett a gépekről, és elnézést kért az érintettektől. Hamar megérkeztek a frissítések az MSE alkalmazáshoz - akivel megtörtént a baj, annak frissítenie kellett a biztonsági programot, letörölnie a böngészőt, majd újratelepítenie azt.

 

A Google valamivel elegánsabb megoldással igyekezett enyhíteni a bajon: 24 órás határidővel kiadtak egy frissítést a böngészőhöz, amely automatikusan javította a Chrome-mal kapcsolatos hibát az érintett felhasználóknál. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.