Hirdetés

Kártevőt kaphattak a Yahoo látogatói



|

Napokon keresztül veszélyes hirdetéseket jelenített meg a vállalat.

Hirdetés

Az elmúlt  hónapban rájárt a rúd a Yahoo felhasználóira. Elsőként december közepén tönkrement egy hálózati berendezés, amelynek hatására a felhasználók körülbelül egy százaléka nem volt képes elérni a levelezését. Ugyan az érintettek 99 százalékánál néhány óra elteltével visszaállt a rend, azonban a maradékuk napokig nem volt képes használni a postafiókját.
 

Hirdetés


Ezzel nem ért véget a Marissa Mayer vezette vállalat decemberi kálváriája, ugyanis a Fox IT nevű biztonsági cég pénteki közleménye szerint 2013. december 30-tól bizonyíthatóan a látogatók számítógépeit kártevőkkel megfertőzni képes hirdetések jelentek meg a Yahoo.com főoldalán.
 


A kártékony hirdetések a látogató böngészőjében futó Java beépülő sérülékenységeit próbálták kihasználni, a céljuk különféle botnetek kliensprogramjainak, továbbá reklámokat lekattintó szoftverek telepítése. A Fox IT adatai alapján kártevőket kiszolgáló webhelyek látogatottsága csúcsidőben 300 ezer fő / óra lehetett, a sikeresen megfertőzött gépek számát pedig 27 ezer / óra környékére tippelték. A legnagyobb csapást a román, brit és francia felhasználókra mérhették a bűnözők, ezen három országban történt a fertőzések olyan kétharmada.


Tájékoztatása alapján a Yahoo hírünk írásának idejére úrrá lett a helyzeten, amelyet a Fox IT információi is alátámasztani látszanak. A bűnözők kiléte – motivációjuktól eltérően – nem világos.


(Forrás: The Washington Post | Fotó: Eirik Solheim)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.