Hirdetés

Kártevőt terjesztenének a jogvédők



|

Egy amerikai állami anti-warez bizottság szerint zárolhatnák az illegális letöltők operációs rendszereit.

Hirdetés

Láthatóan az amerikai jogvédőknek is kezd elegük lenne a névtelen illegális letöltők ellen indított csoportos perekből, ám szerencséjükre a helyi hírszerzés egyik volt igazgatóját, továbbá Utah kormányzóját is tagjai közt tudó „Commission on the Theft of American Intellectual Property” névre hallgató állami anti-warez bizottság megoldást talált a John Doe-k gyors nevesítésének problémájára.


A bizottság nemrég kiadott 90 oldalas, warezolás helyzetét és lehetséges ellenlépéseket vázoló jelentésének legérdekesebb része, miszerint lényegében kártevőnek (malware) nevezhető szoftverek terjesztésének lehetőségét kívánják legalizálni a jogtulajdonosok számára. A jelentés szerint amennyiben valaki illegálisan szerzi be a tartalmat, akkor ezek a velük együtt terjesztett szoftverek tulajdonképpen bármit megtehetnének, példának a számítógépek operációs rendszerének lezárását hozta fel a csoport. Ebben az esetben szerintük megjelenhetne egy képernyő, ahol a warezolók felvehetnék a kapcsolatot a rendőrséggel a PC-jük feloldása érdekében, ezzel egy csapásra beismerve a lopás tényét is.


Ezen eljárást viszonylag széles körben már régóta használják a kiberbűnözök: a ransomware kategóriába tartozó kártevők tipikusan lezárják a számítógépet, hogy aztán a készítőik jó pénzért feloldó kódot értékesíthessenek az áldozatnak – csalásról van szó, amely nem csak az Egyesült Államokban illegális.


Végül érdekes, hogy a teljes terjedelmében itt olvasható jelentés negyedik oldalának alján lévő lábjegyzet alapján a dokumentumot valójában nem is bizottság írta, hanem a „The National Bureau of Asian Research” nevű szervezet, amely a weboldala szerint az USA ázsiai országokkal – mint például Kínával – kapcsolatos kutatási tevékenységeit bonyolítja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.