Hirdetés

Kedvenc játszótársunk a levélszemét?



|

A magyar felhasználók 86 százaléka nem használ levélszemét-szűrőt, inkább maga válogatja ki a spamet.

Hirdetés

A levélszemét-szűrő alkalmazások fejlesztésével foglalkozó MPP cég által 500 fős mintán végzett felmérés szerint az e-mail címmel rendelkezők mintegy 86%-a legfeljebb az ingyenes, vagy csak egy rövid próbaidőszakig használható spamszűrőket hajlandók kipróbálni, és a lejárat után nem vásárolnak licencet. Mindez akkor, amikor hamarosan a kéretlen levelek száma éves szinten elérheti az 50-60 milliárdot. Nem csak hogy felmérhetetlen hardver-erőforrást fog lekötni a rengeteg kéretlen küldemény, hanem rontja a munka hatékonyságát és elveszi a felhasználók kedvét az elektronikus levelezés használatától, hiszen ha nem használnak spamszűrőt, akkor a kéretlen levelek napi szintű problémát okoznak, a nem megfelelő szűréssel pedig a „jó" levelek egy része sem ér célba.

 

A megkérdezettek válaszaiból kiderült az is, hogy mit várnak el a felhasználók egy spamszűrő programtól: ezek szerint a kéretlen leveleket megjelölő szoftverek legyenek könnyen kezelhetők, minden levelezőklienssel kompatibilisek és magyar nyelvűek. A válaszadók a negyedik legfontosabb kritériumnak azt tartják, hogy a spamszűrő program - a legújabb informatikai trendeknek megfelelően - több módszer szerint végezze a munkáját, vagyis több keresőmotort tartalmazzon.

 

Jóllehet ma már egyhavi szélessávú internet-előfizetés díjáért elérhető egy több keresőmotoros spamszűrő szoftver, amely a termékfrissítések révén akár két-három évig is védelmet nyújt a kéretlen levelek ellen, a válaszadók közel egyötöde továbbra is inkább kézzel válogatja ki a kéretlen leveleket, míg 32%-uk időről időre letölt ingyenes szűrőprogramot, amelyet a próbaidőszak vége után eltávolít számítógépéről és csak 23% tervezi, hogy a jövőben esetleg vásárol spamszűrőt.

 

A cég által fejlesztett MPP Desktop használatát ingyenesen kipróbálhatják olvasóink az újságban havonta közzétett kódokkal a program működése folyamatosan megújítható.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.