Hirdetés

Kékfogú autók



|

Hirdetés

A Bluetooth technológia a kistávolságra történő rádiójeles adatátvitelével az elektronikus eszközök szinte bármilyen környezetből hozzákapcsolódhatnak a világhálóhoz, ami megalapozza a vezeték nélküli rendszerek új generációját.A Bluetooth szabvány ma már egész sor eszköz alkalmazását támogatja, beleértve a mobiltelefonokat, kéziszámítógépeket és mindenféle más hordozható elektronikus eszközöket. A Gartner Group elemzése szerint elérkezett az idő, hogy a nagy high-tech cégek és az autógyártók összefogjanak annak érdekében, hogy a vezeték nélküli technológiák alkalmazásával új és jelentős előrelépést tegyenek a járműipari területén. Számos alkalmazási lehetőséget vettek már számba a rádiósugárzás interferenciájának mérésétől az olyan mikroműszerek jeleinek továbbításig és feldolgozásáig, amelyek az igen magas hőmérsékletű pontokon felügyelik az egyes szerkezetek működését.

A technológiát azonban csak akkor fogják alkalmazni a tömeggyártásban, ha az autóipar meggyőződött róla, hogy az új eszközök nem okoznak kellemetlenséget az autóvezetőknek. Például megeshet, hogy megfelelő árnyékolás nélkül a bluetooth eszközök, amelyek hasonló frekvencián működnek, mint a mikrohullámú sütők, lehetetlenné teszik a rádióadások vételét, vagy megbénítják az autó önindító rendszerét.

A BMW, a General Motors és a Volkswagen már megkezdte a munkát az új technológia adaptációján, de a várakozásaik szerint 2003 előtt nem kerülnek kereskedelmi forgalomba a "kékfogú" kocsik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.