Hirdetés

Keleti pletykák



|

Hirdetés

A német nyelvterületen nagyon népszerű, leginkább grafikuskártya gyártóként ismert ELSA – mely tengerentúli próbálkozásainak köszönhetően került csődközeli helyzetbe – felvásárlásáról tárgyal a Gigabyte. A DigiTimes.Com forrása szerint szeptemberre már várható a megállapodás aláírása. Ha létrejön az ügylet, akkor a munkaállomások és asztali rendszerek piacán bevezetett márkanévhez jutó Gigabyte, nem csupán erősen megvetheti a lábát a legjelentősebb európai piacon, hanem hozzá kerülnének azok a gyártási megrendelések is, melyeket jelenleg az FIC teljesít.




Ugyanebből a forrásból röppent fel a hír, hogy az ASUS – valószínűleg senkinek sem kell őket bemutatni – a Computex-en, azaz 24 nap múlva, új ATI alapú grafikuskártya sorozattal jön ki. Állítólag szeptemberben lejár a grafikus lapkákra szóló szerződésük az NVIDIÁ-val, melyet ezek szerint nem, vagy más kondíciókkal újítottak meg. A leggyakrabban csak rálegyintünk az ilyen „megbízható” hírekre, de a ma reggeli elektronikus postával érdekes képeket kaptunk az ASUS-tól. Az alábbi felvételeken egy ASUS alaplap (P4R800V) látható, mely szemlátomást ATI chipsetre épül! Egy ATI alapokra épülő lap – melynek a cég honlapján még nyoma sincs –, sokat sejtet. Lehet, hogy így akarnak „bevágódni” az új GPU szállítójánál a cég? Hiszen az ATI nagyon sikeres, mint VGA kártyák grafikus processzorainak gyártója, de mint alaplapi chipset előállító nem aratott le eddig túl sok babért. Arról nem szól a fáma, hogy az ASUS párhuzamosan megtartja-e az NVIDIA alapú termékeit vagy sem, de mindenképpen nagy érvágás lenne az NVIDIA számára, ha a világ legnagyobb grafikuskártya gyártója elpártolna tőlük. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!






Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.