Hirdetés

Keményebb törvények a fájlcserélésre



|

Hirdetés

Egy szavazáson már túlesve a jogszabály most az amerikai szenátus elé fog kerülni. A javaslat a bűntethető fájlcserélés definícióját az olyan egyénekről, akik „szándékosan” terjesztenek jogvédett fájlokat azokra is kiterjesztené, akik „tudatosan” megosztják őket. Adam Eisgrau, a peer-to-peer cégeket és szervezeteket reprezentáló P2P United lobbi-szervezet vezérigazgatója szerint ez akár a fájlcserélők börtönbüntetését vonhatná maga után. A „Piracy Deterrence and Education Act of 2004 (A 2004-es Kalózkodástól Elrettentő és Nevelő Gesztus)”-et Lamar Smith, egy Texasi Republikánus képviselő terjesztette elő.

„Az én törvényjavaslatom megszűntet egy szürke-zónát, amely lehetetlenné tette a bűnüldözők számára, hogy vádat emeljenek az orgazdák számára. Felhatalmazza a szövetségi hatóságokat, hogy az orgazdaság cselekményét szélesebb körben, és nagyobb eredménnyel üldözhessék.” - hangzik Smith nyilatkozata, amely a weboldalán olvasható. A törvényjavaslat ellenzői azzal érvelnek, hogy a rendelet nem fogja megállítani a jogvédett fájlok cseréjét, és nem segít a szórakoztatóiparnak abban, hogy biztosíthassák a művészeket arról, hogy megkapják az őket megillető pénz a műveik terjesztéséért. „Az, hogy a fájlletöltőket rács mögé dugjuk, vagy hogy perekkel tizedeljük meg a főiskolai ösztöndíjukat, nem fogja visszazárni a peer-to-peer technológia szellemét a palackba, vagy visszavarázsolni a pénzt a művészek zsebébe.” - nyilatkozta Eisgrau egy e-mail-interjúban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.