Hirdetés

Kémszoftverek



|

Hirdetés

Senki sem lehet biztos abban, hogy éppen most nem figyelik minden egérmozdulatát. Márpedig mindenkit megillet a magántitokhoz és a személyes adatok védelméhez való jog. A téma egyáltalán nem új keletű, már 1890-ben felvetette két bostoni jogász, hogy a magánélet sérthetetlen. Anno a kérdést azért tartották időszerűnek és elengedhetetlennek, mert az akkori új technológiák - a fényképezés, a gyorssajtó, a beszélgetések rögzítésére alkalmas fonográf és a telefon - lehetővé tették, hogy bárkinek minden addiginál durvábban és gyorsabban gázoljanak bele a magánéletébe. Azóta pedig már itt a széles tömegek számára elérhető internet, s az ezzel kapcsolatos veszélyek exponenciálisan növekedtek.




Ma már vélhetőleg mindenki tisztában van azzal, hogy számítógépet használva - különösen online üzemmódban - kockáztatjuk a privátszféránkat. Legtöbbünk azt is tudja, hogy egyes webhelyek hirdetések és sütik segítségével nyomon követik böngészési szokásainkat, majd az ily módon szerzett személyes adatainkat eladják reklámküldő cégeknek. Ráadásul kém- vagy reklámszoftvert (adware) állománymegosztó segédprogramok és egyéb ingyenes letöltések révén is könnyűszerrel „beszerezhetünk”.

A teljes cikk Hogyan szabaduljunk meg a kémszoftverektől? - Sok Kis Testvér figyel minket címmel a 2005. januári számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.