Hirdetés

Képekben terjedő vírusok



|

Hirdetés

A Costin Raiu, a Kaspersky Labs egyik vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a vírusírók egyre közelebb kerülnek egy olyan sérülékenység kihasználásához, amelynek révén képállományokat is fel tudnak használni a vírusok terjesztéséhez. A vírusírók által kiszemelt sérülékenység a Microsoft néhány szoftverének JPEG kezelésben található. Ezt a sebezhetőséget megszüntető hibajavítást a Microsoft már tavaly kiadta, de a szakemberek szerint még mindig nagyon sok olyan számítógép van, amelyek nem tartalmazzák a JPEG kezelés biztonsági rését megszüntető frissítést.

Costin Raiu elmondta, hogy a vírusírók már hosszabb ideje próbálkoznak a JPEG sebezhetőség kihasználásával. Már tavaly is jelent meg olyan kártevő, amely képállományok révén terjedt, de eddig nem volt olyan kód, amely gyorsan és széles körben terjedő, képek mögé rejtőző vírusok megjelenését tette volna lehetővé. A szakember szerint azonban úgy tűnik, hogy hamarosan felbukkanhat egy olyan trójai, amely képes kihasználni a JPEG állományok kezelését érintő hibát. Ez a trójai minden bizonnyal alkalmas lesz arra is, hogy a fertőzött rendszereken hátsó kaput nyisson a támadók számára.

David Emm, Kaspersky Lab egyik szakértőjének véleménye szerint a JPEG fájlok révén terjedő vírusok egyik legnagyobb veszélye, hogy a felhasználók a képállományokat biztonságosnak tartják, ezért az azokban megbújó vírusok szabadabban terjedhetnek majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.