Hirdetés

Képeslapok bélyeg nélkül



|

Hirdetés

Elektronikus képeslapot bárkinek küldhetünk, aki rendelkezik e-mail címmel és internetböngészési lehetőséggel. A képeslap feladója webböngészőjével ellátogat a megfelelő URL-re (internetcímre), majd az ott kialakított kezelőfelületen összeállítja a képeslapot: kiválasztja a képet, beállítja a színeket és egyéb extra jellemzőket, megírja a hozzá tartozó üzenetet, továbbá megadja a címzett elektronikus postai címét, megszólítását, majd útjára bocsátja a küldeményt.



A címzett rövid időn belül e-mailben tömör értesítést kap, hogy képeslapja érkezett. Az értesítőben megadott URL-re ellátogatva megtekintheti a képeslapot. Egyes szolgáltatók az értesítőben megadnak egy kódot, amelynek ellenében "átvehető" a küldemény, jobbik esetben az URL tartalmazza ezt. A képeslap-szolgáltató néhány hétig tárolja a küldeményt, aztán az enyészeté lesz.



A mellékelt táblázat tartalmazza néhány képeslap szolgáltatás címét és jellemzőjét. Valamennyi szolgáltatás használata ingyenes, hiszen lényegesen növeli az oldal látogatottságát. Többségében magyar oldalakat gyűjtöttünk össze, a teljesség igénye nélkül. A fent részletezett alapszolgáltatásokon túl egyes oldalak kitűnnek a kínált képek bőségével és jó minőségével (például Kisokos), más helyek a nagyfokú kompozíciós szabadsággal fogják meg a látogatót: például az All-yours képeslapjaihoz saját zeneszámot csatolhatunk MIDI formátumban.



Az egreetings.com érdekessége, hogy az üzenet a képeslap felületére kerül, nem mellé vagy alá. Kár, hogy az ékezetes betűket rosszul kezeli. Lehet ajándékutalványokat is küldeni, természetesen ez már nem ingyenes. A regisztrált felhasználók ingyenes címjegyzéket, ünnepnap- és évforduló-emlékeztető szolgáltatást vehetnek igénybe.



Viccesebb olvasóink bizonyára nagyra fogják értékelni az ohmygoodness.com szolgáltatását. Rengeteg humoros karikatúra közül válogathatunk az élet szinte minden kicikizhető területéhez. Kínál néhány fizetős szolgáltatást is: időzített küldés 7 napon túl is, képeslap követése, havi jelentés a képeslapokról.



A virtuális képeslap előnyei nyilvánvalóak: előállításához szükségtelen esőerdőket kiirtani, nem kell rá bélyeg, otthonról azonnal elviszi a "postás", nagyon hamar célba ér stb. Kétségtelen viszont, hogy néhány területen nem szállhat ringbe a hagyományos képeslapokkal: nincs rajta a küldő kézírása, nem lehet megérinteni, internetelérés szükséges az átvételéhez, körülményes évekig megőrizni, és főleg nem képes ugyanazt a hangulatot átadni. Akár így, akár úgy, mindkét módszerrel el lehet érni a célt: örömet szerezni ismerősöknek, rokonoknak.



L E L Ő H E L Y E K

www.kisokos.com

www.inventra.hu/kepeslap

www.ddd.hu/kepeslap

www.napfolt.hu/ttc/magyar/felad.htm

www.gyaloglo.hu

www.datatrans.hu/kepeslap

www.sienet.hu/lev

www.dunaujvaros.com/postcard

www.kfki.hu/keptar/support/post/kepeslap.html

www.kfki.hu/~arthp/index1.html

www2.all-yours.net/postcard/

www.preston-net.com/postcard/eindex.html

www.ohmygoodness.com

www.egreetings.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.