Hirdetés

Kérdéses a RIAA új kalózellenes taktikája



|

Hirdetés

Az EFF pénteki közleménye az után jelent meg, hogy több hír is érkezett arról, hogy az amerikai hanglemezgyártók szövetsége, a RIAA „amnesztiát” hirdetett ezen a héten, vagyis elnéző lesz azokkal a felhasználókkal, akik jogvédett zenét cseréltek a hálón, feltéve, ha törlik ezeket az anyagokat gépeikből, ha megsemmisítik lemezre kimásolt felvételeiket, és ha megígérik, hogy a jövőben tartózkodnak az online kalózkodástól. „Valószínűleg nem ésszerű lépés nyilvánosan beismerni a bűnösséget, hiszen a RIAA nem képes ilyen sok pert indítani”, mondja Wendy Seltzer, az alapítvány egyik ügyvédje. A RIAA mindenesetre több mint ezer egyén adatait kérte internetszolgáltatóktól és egyetemektől, akik illegális zenecserével gyanúsíthatók - miután pert nyert a Verizonnal szemben, amely több mint egy évig harcolt a bíróságon, hogy ne kelljen nyilvánosságra hoznia négy ügyfelének kilétét.

A Kongresszus meghallgatást rendez a Digitális Millennium szerzői jogi törvény adatszolgáltatási záradékával kapcsolatban, amely a RIAA kampányának gerincét képezi. Az EFF szerint 95 szervezet, köztük az Amerikai Polgárjogi Unió és a nagy internetszolgáltatók levélben üdvözölték a lépést, mert szerintük a záradék belegázol a felhasználók privát szférájába. A RIAA jogi alelnöke, Matt Oppenheim úgy véli, a bíróság kimondta, hogy az egyének joga a névtelenséghez azonnal megszűnik, amint nyilvánosan megosztanak zenét az interneten.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.