Hirdetés

Kerékpárút után itt a telefont nyomkodók sávja



|

Kína egyik városában külön sávot jelöltek ki a telefonjukat nyomkodva közlekedő gyalogosoknak.

Hirdetés

Szerencsésebb helyeken külön bicikliutak, motoros- vagy éppen buszsávok könnyítik meg a közlekedést. Kínában egy új publikáció szerint kicsit továbbfejlesztették ezt a dolgot, lépést tartva a világ változásával. Az öt legnagyobb városuk közé tartozó Chongqing Foreigner Street névre keresztelt utcáján egy egész sávot jelöltek ki azoknak, akik képtelenek anélkül sétálni, hogy folyamatosan okostelefonjukat nyomkodnák.

 

Hirdetés

 

Amint azt az élet már számtalanszor megmutatta, nem csak az autóvezetés közbeni figyelemkihagyás lehet veszélyes, de azok a gyalogosok is pórul járhatnak, akik egy pillanatra sem tudnak elszakadni a kijelzőtől. A National Geographic júliusban már kipróbált egy hasonló megoldást Washington városában, ám arra az eredményre jutottak, hogy a mobilozók többsége egyszerűen észre sem veszi a figyelmeztető jelzéseket és feliratokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.