Hirdetés

Keresik a Windows alternatíváját



|

Hirdetés

A közös tanulmányozásra valószínűleg Hiranuma Takeo japán kereskedelmi és ipari miniszter fogja felhívni kínai és dél-koreai kollégáját, akikkel szerdán Kambodzsában fog találkozni. A három ázsiai gazdasági nagyhatalom a Phnom Penh-i tárgyalásokat az ASEAN országok kereskedelmi minisztereinek csúcstalálkozója mellett tartja. „Japánnak nem áll szándékában elutasítani egy konkrét terméket sem, de a Windows totálisan uralja a piacot, pedig sok ember szeretne kipróbálni más terméket is”, magyarázta egy japán kereskedelmi tisztségviselő. „Akik akarják, használhassák a Windowst, mert kényelmes, mások azonban a nyílt forráskódra akarnak áttérni, mert biztonságosabb és olcsóbb.” A Linux esetében az a gond, hogy a szoftvermag szilárd ugyan, de perifériás szoftverei, pl. a szövegszerkesztés, a táblázatkezelés vagy a nyomtatás, nem azok.

A kormányoknak támogatniuk kell a jelenleginél felhasználóbarátabb periféria szoftverek kifejlesztését - „és mivel Japán, Kína és Dél-Korea eddig csak kismértékben működött együtt a nyílt forráskód tanulmányozásában, meg kell oldanunk az információcserét, és támogatnunk kell a személyes kapcsolatfelvételt”. A tisztségviselő nem titkolta, készek akár az együttműködés keretében egy alternatív operációs rendszer közös kifejlesztésére is - bár a kooperáció közvetlen célja természetesen nem ez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.