Hirdetés

Keserédes hónapot zárt a Nintendo



|

Nőttek a Wii U eladásai, de még így is kilométerekkel a riválisok mögött van a Nintendo.

Hirdetés

Michael Pachter, a Wedbush elemzője konkrét eladási adatokkal állt elő augusztusra vonatkozóan a konzolpiacról. A számok alapján a Nintendo tavalyhoz képest sokat tudott javítani, ugyanis Amerikában a múlt hónapban 65 000 Wii U fogyott, ami 111 százalékos előrelépés éves összehasonlításban. A növekedést a vállalat nagyrészt a saját Mario Kart 8 címének köszönheti. 

Hirdetés

A Wii U feltörése ellenére még mindig messze a riválisok mögött kullog, ugyanis a múlt hónapban az amerikaiak 175 000 PlayStation 4-et és 150 000 Xbox One-t vettek Pachter adatai alapján. A Nintendo ezzel továbbra is nagyon aggasztja a befektetőket, az elemzőket és az iparági szakértőket. A cég vezére, Satoru Iwata még mindig kitart a véleménye mellett, hogy a Wii U és az erős játékfelhozataluk megfordítja a helyzetet, ugyanakkor az elképzelése minden hónapban kudarcot vall. 

Pachter nem hivatalos adatai szerint a Wii U szoftveresen sincs a legjobb bőrben, ugyanis bár augusztusban eladtak rá 12 millió dollárnyi szoftvert, a rivális konzolokra 54 és 45 millióért fogytak a programok. Az összesítés szerint az amerikai játékipar hardveres eladásai 38 százalékkal emelkedtek, a szoftveres kereslet pedig 27 százalékkal zsugorodott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.