Hirdetés

Késik a mobilos Windows 10, de tölthető az Office 2016 előzetese - a hét Microsoft-hírei



|

Az Insider program eközben a végleges kiadás után is folytatódik - a hét microsoftos hírei.

Hirdetés

Hirdetés

Folytatódik az Insider program, sokat tud a Cortana

Nagyjából két hónapra vagyunk a Microsoft várva-várt Windows 10-es operációs rendszerének a megjelenésétől. Időközben kiderült, hogy a végleges verzió piacra kerülése után sem állítják le az Insider programot, vagyis később is tesztelhetőek maradnak az OS előzetes kiadásai. A mobilosról asztali asszisztenssé fejlesztett Cortana pedig meglehetősen sokat tud, ugyanis arra a kérdésre is tud majd válaszolni, hogy miként lehet megosztani a kijelzőnk tartalmát. Sajnos azt még mindig nem tudni, hogy minderre mikortól lesz képes magyar nyelven is. 

 

Nem csak mobilon lesz Cortana

 

Még nem lesznek böngészős beépülők

A vadiúj Edge böngészővel kapcsolatban az egyik legjobb hír eddig az volt, hogy a szoftver elméletben a Chrome és a Firefox beépülőit is kezeli majd. Mint kiderült, erre azért kicsit tovább kell várni - a Windows 10 RTM megjelenésekor még nem lesznek kiegészítők a Microsoft új böngészőjéhez. 

 

Várni kell a kiegészítőkre

 

Csúszik a mobilos Windows 10

A Windows 10-re már nagyon sokan várnak, többek között azok is, akik Lumia okostelefonokat használnak. A viszonylag korai (nyári) megjelenés egyik átka, hogy sok funkcióra nem marad ideje a Microsoftnak. A fenti böngészős kiegészítők mellett a mobilos rendszerrel sem tudnak annyit foglalkozni, ezért az okostelefonokra szánt Windows 10 késik. Annyit mindenesetre már tudni, hogy az egyik első készülék, amire megjelenik, az a Lumia 640 lesz

 

Mobilra később jön

 

Itt az Office 2016 előzetese

Időközben nyilvános formában is elérhető lett a következő hónapokban megjelenő Office 2016 irodai programcsomag előzetese. Egyelőre csak angol nyelven lehet használni. Az Office 365-előfizetők ingyen tehetik meg ezt, mindenki másnál próbaverzióként működik a csomag. 

 

Már tölthető

 

Búcsúzik a Skype Európában

Emlékeztek még, hogy régen a Microsoft felhős tárhelyét SkyDrive-nak hívták? A Microsoft jogi okokból egy idő után mégis arra kényszerült, hogy lecserélje a nevet, európai problémák és támadások miatt. Most ugyanebbe a csapdába esett a redmondi cég, de ezúttal a Skype-pal. Az Európai Bíróság szerint túlságosan hasonlít a Sky csatorna nevére a csevegőprogramé, ezért a név és a logó használata is tilos lesz. Vajon mit lép erre a Microsoft? 

 

Kitoltak a Microsofttal

 

Szerintetek volt bármi gond a Skype nevével? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.