Hirdetés

Készül a 100 Mbps-os ausztrál internet, 11 milliárd dollár a Telstrának



|

Az ausztrál lakosság a kormánynak hála hamarosan 100 Mbps-os internethozzáférést kap: az első lépés a Telstra hálózatának felvásárlása volt.

Hirdetés

Bő egy éve számoltunk be Önöknek arról, hogy az ausztráliai kormány úgy döntött, 43 milliárd ausztrál dollárt költ arra, hogy a lakosság 90%-a 100 megabit per másodperces internetkapcsolathoz jusson. A folyamat első nagy lépése a Telstra hálózatának megvásárlása volt.

 

Az ausztráliai kormányzat 11 milliárd ausztrál dollárt fizetett az óriáscégnek a teljes ausztrál rézhálózati struktúrájáért. Ezzel a Telstra gyakorlatilag teljes egészében lemond a vezetékes szolgáltatásról, a réz kábelek helyét pedig az üvegszálas kábelek veszik majd át a már kiépített hálózatban.

 

Ezzel a lakosság 100 megabit per másodperces, úgynvezett Nemzeti Szélessávú Hálózathoz (NBN) kaphat majd hozzáférést. A Telstra sem marad teljesen ügyfelek nélkül, a hírek szerint ugyanis a vezeték nélküli piacra készülnek lecsapni, amelyhez kormányzati segítséget is kapnak majd.

 

Összehasonlítási alapként Magyarország leggyorsabb internetes városa jelenleg Százhalombatta, a maga 26,64 Mbps-ával, míg az országos átlagunk 11,33 Mbps. Magyarország pillanatnyilag a 22. a világrangsorban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.