Hirdetés

Két érintőképernyővel rendelkező laptop az Acertől



|

Több innovatív termékkel is jelentkezett az Acer az utóbbi időben, elég, ha az Iconia családra gondolunk.

Hirdetés

Jelen írásunkban most ezen eszközök talán legérdekesebbikével, az Acer Iconia 6120-szal fogunk foglalkozni, amely innovatív megoldásaival próbálja magára felhívni a figyelmet. A hardver legfontosabb eleme kétségkívül a két érintőképernyős felület, amely száműzi a fizikai billentyűzetet. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy két, teljes értékű monitorral kerülünk szembe, amint kinyitjuk az eszközt. A 14 hüvelykes panelek általános használat közben úgy működnek, mint egy szimpla, kiterjesztett asztallal funkcionáló rendszer, ám amikor gépelésre (szövegbevitelre) kerül a sor, akkor az alsó kijelzőn megjelenik egy virtuális billentyűzet. Ez elsőre kissé kényelmetlen, ám huzamosabb használat után meg lehet szokni.

 

 

 


Az Acer egy érdekes Windows 7-kiegészítéssel is ellátta a noteszgépet, amely akkor bukkan elő, amikor mind az öt ujjunkkal egyszerre megérintjük az alsó képernyőt. Ezen a kör alakú felületen olyan szolgáltatások között válogathatunk, mint a TouchPhoto, a TouchVideo, a TouchMusic, a SocialJogger vagy a TouchBrowser. Ahogy a nevükből is egyértelműen látszik, kifejezetten érintésvezérléshez tervezték őket, így értelemszerűen megkönnyítik a mindennapos használatot. Hardver tekintetében nem lehet okunk panaszra, ugyanis egy remek középkategóriás konfigurációt kapunk, amelynek a lelke egy 2,66 gigahertzes Intel Core i5-480M processzor. Emellé 4 gigabájtnyi DDR3 és egy 640 gigabájtos, 5400 RPM-es merevlemez került be. A megjelenítésért az Intel saját, integrált megoldása felel, így e téren nem kell túl sokra számítani. Ahogy azt már korábban említettük, a géphez egy Windows 7 Home Premium jár, amelyet néhány egyedi szoftverrel egészítettek ki.


A dupla kijelzőnek köszönhetően az akkumulátor nem bírja túl sokáig, így be kell érnünk a valamivel több mint 2 óra üzemidővel. Érdekes megoldást kaptunk tehát az Acertől, amely elsősorban azoknak lehet vonzó, akik futurisztikus eszközök után vágyakoznak.

 

Adatok


Intel Core i5 460M 2,66 GHz processzor


4 GB DDR3 memória


640 GB, 5400 RPM merevlemez


2x 14 hüvelykes, multitouch érintőkijelző


1366x768 felbontás


Gorilla glass védőüveg


Intel HD-videovezérlő


Előny: innovatív megoldás, futurisztikus felhasználási mód


Hátrány: alacsony üzemidő, nehéz hozzászokni

 

Teljesítmény: 4/5

 

Szolgáltatás: 4/5

 

Ár/érték: 4/5


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.