Hirdetés

Két front között, zavartalanul



|

Hirdetés

"Néhány kisebb változtatás után - mivel szingapúri gyártósorunk a HD-DVD formátum sorozatgyártására lett felkészítve - a japán gyárunkban megkezdhetjük a Blu-Ray lemezek gyártását. Az ultrasűrűségű optikai lemezekkel kapcsolatos tapasztalatainknak köszönhetően gyorsan fel tudjuk állítani gyártósorunkat a Blu-Ray lemezek termeléséhez, a HD-DVD-re pedig a DVD-kkel kapcsolatos tapasztalataink miatt állunk készen. Természetesen egy egyetlen szabvány előnyösebb lenne a fogyasztók számára, mi azonban mindkét formátumot támogatni fogjuk, amíg nem születik egyértelmű győztes" - mondta Torsten Leye, a Verbatim EUMEA DVD termékmenedzsere.

A Blu-Ray mögött áll a Sony, a Panasonic, a Philips, a Pioneer, a Hitachi, az LG Sharp, a Mitsubishi Electric, a Thomson, és a Samsung; míg a Toshiba, az NEC, a Sanyo és a Memorytech a HD-DVD mellett érvelnek. A Blu-Ray lemezek első változatán 25-, míg a HD-DVD lemezekén 15GB-nyi adat tárolható. A Blu-Ray azonban érzékenyebb a szennyeződésekre, ezért a kezdeti fázisban kazettában kerülnek majd forgalmazásra. Az új DVD-formátumok végre lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy tűéles képminőségben rögzíthessenek és játszhassanak le video-felvételeket; ezen felül pedig bárhol bevethetők, ahol nagy mennyiségű adat tárolására van szükség.


A Verbatim saját fejlesztői részleggel rendelkezik, és az első cégek közé sorolható, amelyek már készen állnak az új médiumok gyártására, és egyúttal továbbfejlesztésére is. A múlt évben dobta piacra a a 30GB-os UDO (Ultra Density Optical) lemezt, amely az egészségügyi, a törvénykezési és pénzügyi adatok tárolására minden más médiumnál jobban megfelelt.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.