Hirdetés

Két változatban a Xabre II?



|

Hirdetés

Ahogy az ATI, úgy a versenytársai is talán az NVIDIA és a SiS is tervezi a DirectX 9 kompatibilis kártyáinak mielőbbi bemutatását a különböző piaci szegmensekbe. Mivel a SiS bővíteni szeretné meglévő piaci részesedését, így logikusnak látszik, hogy teljesen különböző fogyasztói rétegeknek szánt grafikuskártyákat kíván megjelentetni.



Ahogy a képen is látszik, úgy tervezik, hogy a Xabre II kódnevű grafikus processzornak két változata lesz, a SiS340 és a SiS341. Az új mag támogatni fogja a DirectX 9-et, beleértve a Pixel Shader 2.0-t és a Vertex Shader 2.0-t is. A VPU nyolc renderelő futószalaggal rendelkezik, és a mag tervezett órajele 375 MHz. A gyártó DDR-II memóriákat szán a kártyára, amelyek órajele 500 MHz volna (1000 MHz). A tajvani Platform Conference nevű bemutatón megjelent SiS prezentáció szerint, a Xabre II SiS341 változatán csak négy renderelő futószalag lesz, a mag és a memória ugyanazon az órajelen fog futni, mint a SiS340. Ez igen elgondolkodtató, ugyanis a DDR-II memóriák túl drágák ahhoz, hogy egy olcsó kártyára kerüljenek. Előreláthatóan a Xabre II-t a hannoveri CeBIT-en fogják bemutatni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.