Hirdetés

Kétmilliárd dollárra perli az Apple-t egy európai szabadalmi troll



|

A német IPCom szerint az iPhone gyártója megsértette egy Európában bejegyzett 3G- és LTE-eszközökkel kapcsolatos szabadalmát.

Hirdetés

Újabb szabadalomszédelgő nézte ki magának az Apple-t. A német IPCom 1,57 milliárd eurós (cca. kétmilliárd dolláros) kártérítést követel a cupertinói cégtől egy Európában bejegyzett, általa „alapvetőnek” tartott, 3G- és LTE-eszközökkel kapcsolatos szabadalom állítólagos megsértése miatt.

Az Apple több nagyvállalattal – köztük a Nokiával, a HTC-vel és a Vodafone-nal – együtt korábban megpróbálta elérni, hogy az Európai Szabadalmi Hivatal érvénytelennek nyilvánítsa a szabadalmat, de nem jártak sikerrel.

Hirdetés

Az IPCom az elmúlt években több pert is indított az Apple-hez hasonló nagyvállalatok ellen. Legutóbb a Nokiát perelte be ugyanennek az EP 1 841 268 számon bejegyzett szabadalomnak az állítólagos megsértése miatt. Az általa bejegyzett technológia lehetővé teszi, hogy egy eszköz vészhelyzetben akkor is csatlakozni tudjon egy hálózathoz, ha az túlterhelt.

Más szabadalmaihoz hasonlóan, az IPCom ezt a technológiát is egy másik vállalattól vásárolta meg. Fő tevékenységük a mobilkommunikációs megoldások licencelése; a hozzájuk hasonló vállalatokat csak „szabadalmi trollként” emlegetik a technológiai témákban tájékozott körökben.

Az elmúlt években a szabadalmi trollok sorra rángatták bíróság elé a gyártókat. Az állandópereskedés komolyan veszélyezteti az új technológiák kifejlesztését: nem véletlen, hogy számos szabályozó testület – köztük az Egyesült Államok kongresszusa – próbál gátat vetni az a tevékenységüknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.