Hirdetés

Kétmillió aktív postafiók a [freemail]-nél



|

Hirdetés

Egy átlagos hétköznapon az összes [freemail]-postafiókra beérkező levelek száma meghaladja a két és fél milliót, "kifelé" pedig egymilliónál több levelet küldenek a felhasználók, amely körülbelül megegyezik a hagyományos postai forgalomban megforduló napi 2.2 millió levéllel.




A [freemail] már a magyarországi internetes kultúra hőskorának tekinthető első években nagy népszerűséget vívott ki, használói az indulást követő három év múlva már 150 ezren voltak. 2000 áprilisára ez a szám meghaladta a 330 ezret, a félmilliós határ átlépésére pedig 2000 decemberében került sor. Ezt a számot megduplázva az egymilliomodik postafiók regisztrációja 2002 júniusában történt meg, az elmúlt napokban pedig megtörtént a kétmilliomodik postafiók létrehozása. A számok értékelésekor figyelembe kell venni, hogy a [freemail] rendszere automatikusan megszünteti azokat a fiókokat, amelyek 90 napon át használaton kívül maradnak.

Az elektronikus levelezés – levélküldés és fogadás – ma is az internethasználat egyik legnépszerűbb, úgynevezett „közmű” funkciója. A World Internet Projekt kutatás 2004-es adatai szerint a hazai internetezők 73%-a küld és fogad rendszeresen elektronikus levelet, míg a következő legelterjedtebb használati forma az információkeresés, majd a hírolvasás, amelyeket az internethasználók 70%-a illetve fele végez rendszeresen.



A [freemail] 1997 novemberében, négy hónapos fejlesztői munka után került a közönség elé. A szolgáltatás kezdetben mindössze egy számítógépen futott, az első nagyobb műszaki változtatásra 1999 februárjában került sor, ekkor már hat gép szolgálta ki a levelezést, majd a növekvő igények és az ezzel párhuzamos fejlesztések után mára 31 számítógép alkotja a [freemail] rendszerét, amelyek az Axelero Adatparkban kaptak helyet. A szolgáltatás minőségének fejlesztése a műszaki háttér mellett más vonatkozásban is folyamatos, hiszen a felhasználói igények folyamatos szem előtt tartása érdekében több alkalommal biztonsági és kényelmi funkciókkal is bővült a szolgáltatás.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.