Hirdetés

Kevesebbet kalózkodunk



|

Eltűnőben a kalózok, a kiadók pedig örülhetnek, mert nő a bevételük.

Hirdetés

Amennyiben az NPD Group legfrissebb jelentésének tartalma hasonló folytatást vesz, akkor talán a jogvédők kevésbé szorongatják majd a kalózok és az átlagos felhasználók virtuális nyakát. A tavalyi évre vonatkozó felmérésben résztvevőknek a 40 százaléka mondta ugyanis azt, hogy vagy kevesebb zenét osztott meg és töltött le, vagy teljesen abbahagyta az illegális letöltéseket.

A P2P szolgáltatásokon keresztül illegálisan letöltött zenék száma 26 százalékkal csökkent, mindössze egy év alatt. Mindez részben a felhasználók számának a csökkenése miatt következett be, ugyanis míg 2005-ben 33 millióan használtak P2P-hálózatokat, addig tavaly már csak 21 millióan. A trend túlmutat a torrentezésen, ugyanis a kölcsönkapott CD-kről való rippelések száma is esett, 44 százalékkal. HDD-n is kevesebbet osztunk már meg, 25 százalékkal. 

A zenei kalózkodás mértékének a csökkenésében elsősorban az ingyenes streaming-szolgáltatások előretörése játszik szerepet. Egyesek szerint a jogvédők kemény fellépései is segítik az ügyet, valamint vannak, akik a torrent oldalakon terjedő kártevőkre hivatkoznak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.