Hirdetés

Kezdhetünk rettegni a robothadseregektől



|

Nyílt levélben tiltakozik Musk, Hawking és Wozniak az önálló életre képes fegyverek ellen.

Hirdetés

Egyre több nagy név fogalmaz meg komoly félelmeket a mesterséges intelligencia kapcsán, ami kétségtelen, hogy napjainkban egyre nagyobb szerepet játszik. 

Hirdetés

Ezúttal Elon Musk, Stephen Hawking és Steve Wozniak is aláírt egy olyan nyílt levelet, amely a támadásra alkalmas önálló fegyverek betiltása mellett érvel. 

A levél szerint ha bármelyik nagyobb katonai erő mesterséges intelligenciát alkalmazó fegyverek fejlesztésébe kezd, azzal elkerülhetetlen a globális fegyverkezési verseny. 

 

 

Az atomfegyverekkel szemben ezek előállítása olcsó és egyszerű, könnyen termelhetőek és a feketepiacon is hozzáférhetőek lesznek. Sajnos tökéletes megoldást jelentenek gyilkosságokhoz, nemzetek felbomlasztásához és etnikai csoportok eltüntetéséhez is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.