Hirdetés

Kiakadt a Tesla vezére



|

A balesetek miatt egyre többen kritizálják a robotautókat, Elon Musk pedig felkapta a vizet.

Hirdetés

Nemrég úgy nézett ki, hogy a robotautók világába vég nélküli tőkét fektetnek, a gyártók lelkesedése miatt pedig mindenki örömmel hagyja, hogy a világ útjai fölött átvegyék az uralmat a robotautók. Azonban a Tesla robotpilótájának a működése során bekövetkezett haláleset hírére a helyzet sokkal árnyaltabb lett, a média pedig kiemelten foglalkozik a sofőr nélküli járművek biztonságával. 

Hirdetés

A Tesla ügyvezetője, Elon Musk kissé fel is kapta a vizet, a Twitterén ugyanis támadásba lendült a média ellen. A Fortune-t, a Forbest és a Times of Indiát is kritizálta - mindegyik a cégről és a technológiájáról írt korábban. 

A Fortune szerint például a Tesla részvényeseinek már korábban tudniuk kellett volna az első halálos balesetről. A Forbes a Tesla állításait kérdőjelezte meg, amelyek szerint a robotpilóta évi egymillió halálos balesetet előzne majd meg. A Times of India szokatlan módon bírálta a céget, azt vizsgálva, hogy az elektromos autók veszélyeztetik-e a flamingókat. Musk ezeket a vádakat is gyorsan elutasította. 

A Fortune-t külön blogbejegyzésben is bírálta a Tesla, mert állítólag úgy ugrottak bele egy történetbe, hogy nem ismerték a tényeket, később pedig nem pontosították a hibáikat. 

    Hirdetés

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.