Hirdetés

[Frissítve] Kiborult a bili a Dropbox háza táján



|

A bírói végzés nélküli lehallgatást támogató Condoleezza Rice tanácstaggá vált.

Hirdetés

Úgy tűnik a Mozilla nagyjából másfél héttel a kinevezése után lemondott legutóbbi vezérigazgatójának kálváriájával nem ért véget a politikai hangulatkeltés a technológiai szektorban, ugyanis a Dropbox ügyfeleinek hangos tábora jelenleg a szolgáltatás bojkottálására buzdítja többi felhasználót.
 

Hirdetés


A botrány tegnap tört ki, miután a Dropbox személyi változásokat jelentett be: a Motorola ex-CEO Dennis Woodside lett az ügyvezető igazgató, Sujay Jaswa a pénzügyi igazgató, továbbá a nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Dr. Condoleezza Rice is csatlakozott a vállalat tanácsához.


Sejthetően Condoleezza Rice miatt tört ki a lázadás, ugyanis 2005-2009 közt az Amerikai Egyesült Államok 66. külügyminisztereként szolgált üzletasszony többek közt az iraki háború megindításának egyik fő szószólója volt, továbbá állítólag támogatta a kínzásokat segítségül hívó kihallgatási módszerek használatát és bírói végzés nélküli lehallgatásokat.


Elsősorban az utóbbi miatt felháborodott felhasználók elfogadhatatlannak tartják a személyét, vele a fedélzeten ugyanis nem hajlandóak hinni a Dropbox szabadsággal, nyitottsággal, etikával és megbízhatósággal kapcsolatos szólamaiban és ígéreteiben.


Hírünk írásáig a Dropbox nem kommentálta a kedvezőtlen reakciót.


Frissítés: "A felhasználóink jogainak, továbbá a magánéletük védelme iránti elkötelezettségünk töretlen, a jövőben is minden döntésünket ezek figyelembevételével fogjuk meghozni" - reagált a botrányra Drew Houston vezérigazgató.


(Forrás: CNET | Fotó: U. S. Embassy New Delhi)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.