Hirdetés

Kicsit sem érdeklik az Amazont a sztrájkoló németek



|

Az Amazon számára érdektelen az újabb sztrájk Lipcsében.

Hirdetés

Az Amazon Lipcsében található elosztóközpontjában több száz dolgozó kezdett sztrájkba, miután elégedetlenek a fizetésükkel, és emelést szorgalmaznának. A Reuteres beszámolója alapján úgy tudni, ezúttal az 1200 alkalmazottból 500 nem hajlandó dolgozni, a nevükben pedig a Verdi kért fizetésemelést. 

Hirdetés

A vita azért indult, mert a dolgozók érdekvédelmi csoportja szerint az Amazonnak a csomagküldő és kereskedéssel foglalkozó cégeket érintő kollektív megállapodások keretében bért kellene emelniük. Az Amazon szerint erre nincsen szükség, ugyanis ők logisztikával foglalkoznak - a rendeléseket csomagolják, és juttatják el az ügyfelekhez. 

Az Amazon számára a második legnagyobb piacot jelenti Németország, ahol tavaly karácsony előtt már volt egy nagyobb sztrájk, és több központot is érintett. Az óriáscéget ugyanakkor nem különösebben zavarja a dolgozóinak az elégedetlensége. Ralf Kleber, a helyi ügyvezető, korábban a hóesés miatt is jobban aggódott, mint a sztrájk miatt. Az Amazon szerint az, hogy a dolgozóik felálltak a munkától, egyáltalán nem érintette a kiszállításokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.