Hirdetés

Kihasználják a hackerek Bhutto halálát



|

A meggyilkolt pakisztáni miniszterelnök nevével csalogatnak oldalaikra.

Hirdetés

A gyilkossággal kapcsolatos keresések találatai között olyan oldalakat is találunk, amelyek engedélyt kérnek egy „videokodek" telepítésére - figyelmeztetik az internetezőket biztonsági szakértők, többek között a Symantec-től és a McAfee-től. A kodek természetesen nem is kodek, hanem a Zlob trójai egy telepítője, így a gyilkosság megtekintése helyett egy rosszindulatú szoftvert kaphat gépére, aki túlságosan kíváncsi.

 

Más hackerek ennél is brutálisabb módszert alkalmaznak. Aki Benazir Bhutto nevére keresve tévedt oldalukra, annak gépe fölött egyszerű drive-by támadással, rosszindulatú scripteket futtatva próbálják átvenni az irányítást.

 

A technika nem újdonság, az ál-kodekek telepítése már eddig is népszerű volt a hackerek körében - ilyen volt például az első, Mac-eket célzó trójai is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.