Hirdetés

Kilenc év börtönbüntetést kapott a spamküldő



|

Hirdetés

A harmadik vádlottat az ügyben, Richard Rutkowski-t felmentették. Az ügyet a fő-államügyész számítógépes bűncselekménnyel foglalkozó csoportja derítette fel Virginia új anti-spam törvénye kapcsán, amely tavaly lépett életbe. "Ez egy óriási győzelem a virginiaiak és az amerikaiak számára egyaránt. A spam amerikaiak millióinak okoz kellemetlenséget, de a a kis- és nagyvállalatok számára is, mert a több ezer kéretlen levél megbéníthatja őket a kereskedelem lebonyolításában." - nyilatkozta Jerry Kilgore főállamügyész. Az elítélt Jaynes a spam műveletek nyilvántartása szerint a világ nyolcadik legszorgosabb spamküldője volt. DeGroot-ot azután ítélték el, miután az ügyészek bebizonyították, hogy a hitelkártyájával vásároltak különböző domain-neveket a spamhullámok küldéséhez. Jaynes múlt év decemberében, míg DeGroot áprilisban adta fel magát a hatóságoknak.




A vádirat szerint a spamet 2003. július 11-e és augusztus 9-e között küldték szét, és a júliusi hónap némely napjain néha az üzenetek száma meghaladta a tízezret is. Kilgore szerint a vádiratban szereplő számadatok csupán a töredékét jelzik a valódi mennyiségnek, mert ezeket kizárólag az ügyfelek tényleges panaszai alapján állították fel. A vádban az is szerepel, hogy a küldő meghamisította az üzenetek adatait, hogy a fogadók ne tudják visszakövetni az üzenetek nyomait a küldőhöz, ezáltal ne tudjanak kapcsolatba lépni vele. Éppen a meghamisított információ miatt számít a spam küldése törvénysértésnek Virginiában; ilyen hatalmas mennyiségű e-mail küldése pedig már bűncselekmény.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.