Hirdetés

Kilóra veszi a kártevőket az USA kormánya?



|

A kormány stratégiája óriási veszélybe sodorhatja a saját biztonságát.

Hirdetés

Valószínűleg kevesek számára őszintén meglepő információkat tartalmazó cikket hozott le pénteken a Reuters, ugyanis a hírügynökség információi alapján az Egyesült Államok kormánya a világ egyik legnagyobb kártevő- és exploit-felvásárlójává vált. Exploitnak a szoftverek biztonsági réseinek kihasználására létrehozott alkalmazást vagy scriptet nevezzük.


A hírek szerint ennek elsődleges oka az ország „offenzív” kibervédelmi stratégiája, amely lényegében az őket folyamatosan támadók „visszahackelését”, továbbá részükről is általános kémkedést takar. Howard Schmidt, az USA tavaly májusban visszavonult volt kibervédelmi tanácsadója szerint az alapvető problémát tetézi, hogy a felvásárolt exploitok által kihasznált biztonsági réseket az USA ügynökségeinek nem áll érdekükben kijavíttatni a programok fejlesztőivel, hiszen így rontanák a hackelési esélyeiket, viszont ezzel veszélybe sodorják a saját infrastuktúrájuk biztonságát.


A biztonsági rések egyre növekvő szürke piacának talán legismertebb eladója a francia Vupen, amely a Reuters érdeklődésére annyit kívánt hozzáfűzni a témához, hogy a kormányok „az exploitokat törvényes hírszerzési és nemzetbiztonságot érintő műveletekhez használják, ezzel életeket és demokráciákat védelmezve kiber- és fizikai fenyegetésektől”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.